Iltajuhlasta kehitteillä toimiva seurakunnan kokoontuminen

3.4.2018 11.00

Harva yhteisö kokoaa ihmisiä yhteen niin monenlaisista erilaisista taustoista kuin seurakunta. Jumalanpalveluselämän kokeminen merkitykselliseksi ja hoitavaksi voi tarkoittaa erilaisista hengellisistä kulttuureista ja sukupolvista tuleville erilaisia elementtejä. Kaikissa olosuhteissa seurakunnan tarkoitus on julistaa evankeliumia, johtaa ihmisiä Jumalan palvontaan ja rukoukseen ja auttaa kasvamaan uskossa.

Tänä vuonna seurakunnassamme on kokeiltu kahdesti Iltajuhlaksi nimettyä sunnuntaikokoontumista. Ajatuksena on ollut luoda osallistavaa ja yhteisöllistä kohtaamista myös tuorein voimin ja uudella musiikkikokoonpanolla.

- Nuorten panoksesta, tuoreesta musiikista ja halusta kehittää toimintaa on tullut kiitosta, vastuutiimin vetäjä Eerik Saarikalle iloitsee.

- Myöhäisempi ajankohta on joillekin tärkeä, monipuolisuus on koettu hyvänä. Osalle tiiviimpikin tilaisuus riittäisi, hän jatkaa saamastaan palautteesta.

Iltajuhla on koonnut iästä riippumatta hyvin yhteen koko seurakuntaväkeä. Tilaa on haluttu antaa yhteiselle ylistykselle ja rukoukselle. Apuna on kokeiltu viestiseinää, johon rukousaiheita voi lähettää puhelimitse. Rukousryhmissä koettu yhteisöllinen jakaminen on monille tärkeää. Tarve omaan rauhaan ja hiljaiseen rukoukseen on kuitenkin yhtä oikea tapa olla mukana kuin ääneen rukoileminen ja ylistäminen toisten kanssa.

Tilaisuuden keskinäisten elementtien muodostuminen tasapainoiseksi kokonaisuudeksi vaatii vielä hiomista. Alun perin ei ole kuitenkaan haluttu pitäytyä tiukoissa raameissa, vaan kokeillen löytää toimivia tapoja.

- Iloitsen siitä, että Iltajuhla on mahdollistanut uusien ihmisten tulemisen mukaan suunnitteluun ja tekemiseen. Tämä on hyvä juttu, pastori Jani Rossi tiivistää.

Seuraavaa Iltajuhlaa vietetään 20.5.2018 klo 17. Jos voit olla palvelemassa lahjoillasi tai ideoimassa tilaisuutta, ole yhteydessä Eerikiin, puh. 050 410 4907.

HMS