Sisko Myllylän ura Kirjokaaressa päätökseen ”Tämä on ollut minun leiviskäni”

- Se on ollut yhteistä rikasta puurtamisesta, jossa jokainen mukana oleva kokee olevansa tärkeä ja arvokas ja sitä kautta Jumalan siunaukset tulevat rakentavalla tavalla vahvistamaan yhteenkuuluvuutta, Sisko summaa vuosien työtään Kirjokaaressa talkoolaisten kanssa.

Vuoden talkoorupeamasta alkanut työjakso vaihtui palkalliseksi lokakuussa 1996. Siitä lähtien Sisko on työskennellyt vuonna 1991 avatussa Kirjokaaressa seurakunnan pitkäaikaisimpana työntekijänä. Työhön on tänä aikana vaikuttanut monta isoa muutosta: lamakaudet, markan vaihtuminen euroon, Venäjän työn uudelleen organisointi, työtovereiden vaihdokset ja käytetyn tavaran myynnin siirtyminen Internetiin. Tapahtumia on järjestetty lukuisia.

- Taivaan Isään on tässä täytynyt aika vahvasti tukeutua, Sisko toteaa.

Maamerkki ja työllistäjä Hyvinkäällä
Kirjokaaren tyypillinen asiakas on tavallinen arki-ihminen, joka hakee kotiinsa edullista tavaraa. Myös uniikkitavaroiden etsijöitä käy. Isot firmat ovat useasti sisustaneet Kirjokaaren tuotteilla kodin lyhyen jakson keikkatyöläisille. Pienet myyntituotteet ovat mausteita, jotka johdattavat isompiin ostoksiin, Sisko on huomannut. 

Taloudellista ahdinkoa ja traagisia kohtaloita nähdessään kirpputorilla hätkähtää aika ajoin ajatukseen, että minulla voi olla asiat hyvin, mutta miten on sillä, joka avaa oven. Monenlaisia ihmisiä on saatu kohdata.

- Tämä atmosfääri, mikä atmosfääri. Voisin vain olla ja katsella! eräs asiakas totesi.
Parin viikon, kuukauden välein vaihtuva näyteikkuna on inspiroinut monta asiakasta omankin kodin sisustusideoihin. 

- Olen aina rakastanut visuaalista tekemistä. Yksikin myyntiin tuleva esine voi saada minut jo näkemään silmissäni, mitä siitä syntyy ikkunaan, Sisko kertoo.
Hänen käsiensä kautta on kulkenut noin 80 TE-toimiston kautta työllistettyä, harjoittelijaa ym. Moni pitkäaikaistyötön on saanut rohkaistua Kirjokaaressa ihmisten kohtaamiseen ja laitteiden käyttöön. Joillekin työllistämisjakso on ollut tie takaisin elämään - työelämäänkin. 

- 20 vuodessa Kirjokaari on tuottanut satoja tuhansia euroja. Se on valtava panos, Saalem ry:n aiemman hallituksen puheenjohtaja Seppo Waris muistuttaa kirpputorin taloudellisista vaikutuksista seurakuntatyöhön.

Iso merkitys on ollut myös Kirjokaaren organisoimilla tavaralahjoituksilla Venäjän katulapsityöhön. Mahdollisuudet tähän loppuivat itänaapurin nykyhallinnon aikana. Taloudellinen tuki Mission Possiblen työhön jatkuu seurakunnassa edelleen. 
Koska kirpputorimyynnin muutokset ovat olleet nähtävissä jo pitkään, Sisko kertoo sopeutuneensa työn loppumiseen ja jäävänsä pois kiitollisella ja vapautuneella mielellä. Samalla hän jää kaipaaman vastuunkantajien ydinporukan kanssa koettua hoitavaa ja rakkaudellista ilmapiiriä, jossa monet aamut on aloitettu yhteisellä jakamisella ja rukouksella, että Herra siunaisi päivän. 

- Odotan mielenkiinnolla, mihin Jumala kuljettaa. Ruotsissa asuessamme olin töissä eskarissa, Kirjokaaressa paljon keski-ikäisten kanssa. Ehkä teen tulevaisuudessa jotain vanhusten parissa? Sisko pohtii. 

Hän kokee aarteena päästessään nyt nauttimaan täysipainoisemmin ajasta rakkaan perheen kanssa. Raimo-puolison kanssa on eletty yhdessä 38 vuotta ja saatu kaksi lasta. Neljäs lapsenlapsi syntyy pian. 

- Kaikella on aikansa, Sisko viittaa Saarnaajan sanoihin.

HMS

Seurakunta kiittää Siskoa arvokkaasta työpanoksesta ja toivottaa Jumalan siunausta jatkossakin.