Hiljainen viikko kutsuu rauhaan ja yhteyteen

Kristikunnan suurin juhla, pääsiäinen, julistaa: Kristus on ylösnoussut! Pääsiäistä edeltävän hiljaisen viikon varrella on hyvä varata aikaa henkilökohtaiseen hiljentymiseen ja Jeesuksen sovitustyön syvempään ymmärtämiseen.

Siksi kutsumme tänäkin vuonna seurakuntalaisia hiljaisen viikon ajaksi mediapaastoon. Tämä tarkoittaa seuraamiesi medioiden sivuun jättämistä. Netin selaamiselta, TV:n katsomiselta, radion tai lehtien tiiviiltä seuraamiselta ja sosiaaliselta medialta vapautuneen ajan voi käyttää luontevasti Jumalan kohtaamiseen hiljentymisen, rukoukseen ja Raamatun tutkimisen kautta – yksin tai sovitusti yhdessä jonkun toisen kanssa. Jatkuvan uutisvirran seuraamisen ja tavoitettavana olemisen keskeyttäminen vaikkapa sulkemalla puhelin rajatuksi ajaksi voi olla vapauttava kokemus, jossa mieli avautuu Jumalan läsnäololle ja hiljaisuudelle aivan uudella tavalla.

Rauhaa, iloa, lohdutusta ja muita positiivia tunteita voi kokea myös musiikin kautta. Musiikki on kanava yhteyteen myös Jumalan ja toisten ihmisten kanssa. Tuhkakeskiviikkona klo 18 seurakunnassa järjestetäänkin yhteislaulutilaisuus teemalla Tuhkasta nousee aamu. Puheiden sijasta tilaisuudessa lauletaan yhdessä tuttuja ikivihreitä hengellisiä lauluja ja virsiä vuosikymmenten varrelta. Yhteistä laulua vetää orkesteri ja iltaa isännöi Aki Junnila. Tule mukaan laulamaan yhdessä – ehkä innostumme yhteisestä musisoinnista vielä toistekin

Pääsiäispyhien tilaisuudet järjestetään pitkäperjantaina ja sunnuntaina. Pitkäperjantaina kokoonnutaan yhteiseen ehtoollisen viettoon Jeesuksen sovitustyön muistoksi. Pääsiäisviikon kokoaa yhteen ylösnousemusaamun jumalanpalvelus. Tulethan mukaan kohtaamaan ristiinnaulittua Vapahtajaa ja riemuitsemaan ylösnousseesta Kristuksesta!