Hyvinkään helluntaiseurakunta täyttää jo 85 vuotta

Hyvinkään helluntaiseurakunta täyttää jo 85 vuotta Seurakuntalaiset osallistuvat aktiivisesti toimintaan ja vapaaehtoistyöhön. Hyvinkään helluntaiseurakunta juhlii marraskuussa 85-vuotista taivaltaan. Juhlajumalanpalvelus järjestetään 20.11. klo 11.

Hyvinkään helluntaiseurakunta täyttää jo 85 vuotta

Seurakuntalaiset osallistuvat aktiivisesti toimintaan ja vapaaehtoistyöhön.

Aktiivinen seurakunta tarjoaa monenlaista toimintaa eri ikäisille. Sunnuntain jumalanpalveluksissa käy normaalisti 120–200 kuulijaa.

– Yhteistyö Hyvinkään evankelis-luterilaisen, ortodoksisen ja vapaakirkon sekä pelastusarmeijan kanssa on ollut hyvää. Järjestämme vuosittain yhteiskristillisiä tilaisuuksia, kertoi seurakunnan pastorina jo 15 vuotta toiminut Jani Rossi

Toiminnalliset Mix-illat ja WAO-illat ovat houkutelleet mukaan paljon Hyvinkääläisiä lapsia ja nuoria.

Lapsille ja nuorille järjestetään leirejä leirikeskus Kaitaniemessä Sykärin rannalla. Alueella on myös erikokoisia vuokramökkejä.

Helluntaiseurakunnan kirpputori Kirjokaari Uudenmaankadulla on toiminut jo 25 vuotta. Osa tuotosta on lahjoitettu Venäjän katulapsityöhön. Lukuisat harjoittelijat ja työllistämistuella palkatut ovat työskennelleet Kirjokaaressa vuosien varrella.

– Helluntailiikkeen seurakunnissa sen jäsenet voivat toimia eri tehtävissä kykyjensä ja kutsumuksensa mukaan. Toiminta perustuukin pitkälti vapaaehtoistyöhön, Rossi tähdensi.

Seurakunnasta on lähetetty lähetetystyöntekijöitä Aasiaan, Afrikkaan ja Eurooppaan. Tällä hetkellä seurakunnalla ei ole omia lähettejä maailmalla. Sen sijaan kuluneen vuoden aikana on tutustuttu Hyvinkään vastaanottokeskuksen asukkaisiin järjestämällä heille tilaisuuksia ja retkiä.

Myös kotikaupungin vähäosaisista huolehditaan: Viikoittain jaetaan kaupoista saatuja elintarvikkeita ja kerran kuukaudessa järjestetään ilmainen ruokailu noin 200 hengelle.

Helluntaiseurakunta
Suomen ensimmäinen helluntaiseurakunta perustettiin Helsinkiin vuonna 1915.

Hyvinkäälle syntyi Helsingin Saalem-seurakunnan pieni rukouspiiri, joka itsenäistyi omaksi seurakunnakseen vuonna 1931. Nimi vaihdettiin vuonna 1967 Hyvinkään helluntaiseurakunnaksi.

Ensin kokoonnuttiin vuokratiloissa, sitten 38 vuoden ajan Sähkökadulle rakennetussa rukoushuoneessa ja vuodesta 1994 lähtien Marttiin rakennetussa helluntaitemppelissä.

Suomessa helluntailaisia on noin 46 000. Hyvinkäällä jäseniä on noin 470.