Rainer Lindeman ja Lasse Heikkilän yhtye su 17.5. klo 11

Vuonna 2013 ensimmäisen sooloalbuminsa Lämpenevää julkaisseelta huittislaiselta Rainer Lindemanilta on ilmestynyt uusi pitkäsoitto. Muun muassa gospelmaailmassa tunnetusta VIA-yhtyeen riveistä tutuksi tulleen Lindemanin toinen soololevy on nimeltään Valkenevaa.

Lindemanin uusin äänite on Valkenevaa

Vuonna 2013 ensimmäisen sooloalbuminsa Lämpenevää julkaisseelta huittislaiselta Rainer Lindemanilta on ilmestynyt uusi pitkäsoitto. Muun muassa gospelmaailmassa tunnetusta VIA-yhtyeen riveistä tutuksi tulleen Lindemanin toinen soololevy on nimeltään Valkenevaa.

Äänitteen julkaisukiertue alkoi maaliskuun puolivälissä ja kestää toukokuun loppuun. Lindeman ja Lasse Heikkilän yhtye konsertoi Hyvinkään Helluntaikirkossa 17.5. klo 11 Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Heikkilä on myös levyn tuottaja, kuten oli Lindemanin ensimmäisessäkin levyssä. Heikkilä on yksi suomalaisen kristillisen musiikin tuotteliaimpia lauluntekijöitä. Hän on luonut muun muassa Suomalaisen messun.

Ensimmäisen sooloäänitteen hyvä vastaanotto ja kysyntä rohkaisivat miettimään toisen äänitteen tekemistä.

– Päätös toisen sooloäänitteen tekemisestä tehtiin viime vuoden keväänä ja alusta asti oli selvää, että siitä tulisi tekijänsä näköinen. Perinteisen lähestymistavan lisäksi uudella äänitteellä kaikuvat selkeästi lattarimusiikin vaikutteet, Heikkilä sanoo.

Ensimmäisen äänitteen lauluvalikoimaan valikoitui Rainerin suosikkilauluja vuosien varrelta. Valkenevaa -äänitteen sisältö on erilainen. Mukana on hänen omiaan sekä yhdessä Lassen kanssa tehtyjä lauluja.

– Rainer ei ole aiemmin lauluja tehnyt, joten tämä on hänen elämässään aivan uusi vaihe, Heikkilä korostaa.