VALTAKUNNALLINEN EVÄÄT ELÄMÄÄN -KERÄYS AASIAN LASTEN HYVÄKSI KÄYNNISTYY

VALTAKUNNALLINEN EVÄÄT ELÄMÄÄN -KERÄYS AASIAN LASTEN HYVÄKSI KÄYNNISTYY Toukokuussa Suomen katukuvassa näkyy oranssiliivisiä lipaskerääjiä. Reilun sadan helluntaiseurakunnan vapaaehtoiset keräävät varoja Fidan työhön Kambodzhan ja Nepalin lasten hyväksi. Myös Hyvinkäällä voi nähdä lipaskerääjiä Kauppakeskus Willassa Prisman ja Citymarketin auloissa. Aasian köyhimmissä maissa liian moni lapsi on vaarassa kuolla likaisen veden aiheuttamiin sairauksiin. Äärimmäisessä köyhyydessä elävät perheet joutuvat tekemään vaikeita ratkaisuja: lapsilla ja nuorilla on suuri riski joutua ihmiskauppiaiden käsiin. Fidan ja helluntaiseurakuntien vuosittaisen Eväät elämään -keräyksen tuotoilla Fida tuo puhtaan veden, paremman terveyden ja turvallisen elinympäristön kymmenien tuhansien lasten ulottuville Kambodzhan ja Nepalin maaseuduilla. Molemmissa maissa taistellaan YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamisen puolesta. Kyläterveystyö vähentää lapsikuolemia ja ihmiskauppaa sekä parantaa lasten, odottavien äitien ja koko kylän terveyttä Aasian köyhimmissä maissa. Työ on tuloksellista. Kambodzhassa tehdyn arvioinnin mukaan 175 kylässä oli kymmenen vuoden aikana tapahtunut kokonaisvaltainen muutos parempaan kyläkehitysohjelman myötä. Sairaudet, perheväkivalta ja ihmiskaupan uhka olivat vähentyneet, terveystieto lisääntynyt ja saatavilla oli puhdasta vettä ja parempaa ravintoa. Lahjoituksilla on suuri vaikutus: 200 e Terveyskouluttaja yhdelle kylälle Kambodzhassa 40 e Puhdas juomavesi (vedensuodatin, koulutusta puhtaasta vedestä) yhdelle perheelle Kambodzhassa 10 e Terveystarkastus viidelle lapselle Nepalissa (lääkärintarkastus ja peruslääkkeet, kuten antibiootit) LISÄTIETOJA: www.eväätelämään.fi Fidan avustuspuhelin 0600-11515 (21,28 ? + pvm) Fida International on vuonna 1927 perustettu Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, joka tekee työtä yli 60 maassa. Fidan tekemä työ vaikuttaa noin 2 miljoonan ihmisen elämään köyhissä maissa vuosittain. Fida on saanut ulkoministeriön kehitysyhteistyötukea jo vuodesta 1974 ja on yksi ministeriön kumppanuusjärjestöistä. Fidan suomalaiset työntekijät ulkomailla ja laaja kumppaniverkosto varmistavat avun tehokkaan ja luotettavan perillemenon.