VALTAKUNNALLINEN EVÄÄT ELÄMÄÄN -KERÄYS AASIAN LASTEN HYVÄKSI KÄYNNISTYY

Cccc 2. toukokuuta 2014

VALTAKUNNALLINEN EVÄÄT ELÄMÄÄN -KERÄYS AASIAN LASTEN HYVÄKSI KÄYNNISTYY

Toukokuussa Suomen katukuvassa näkyy oranssiliivisiä lipaskerääjiä. Reilun sadan helluntaiseurakunnan vapaaehtoiset keräävät varoja Fidan työhön Kambodzhan ja Nepalin lasten hyväksi. Myös Hyvinkäällä voi nähdä lipaskerääjiä Kauppakeskus Willassa Prisman ja Citymarketin auloissa.

Aasian köyhimmissä maissa liian moni lapsi on vaarassa kuolla likaisen veden aiheuttamiin sairauksiin. Äärimmäisessä köyhyydessä elävät perheet joutuvat tekemään vaikeita ratkaisuja: lapsilla ja nuorilla on suuri riski joutua ihmiskauppiaiden käsiin.

Fidan ja helluntaiseurakuntien vuosittaisen Eväät elämään -keräyksen tuotoilla Fida tuo puhtaan veden, paremman terveyden ja turvallisen elinympäristön kymmenien tuhansien lasten ulottuville Kambodzhan ja Nepalin maaseuduilla. Molemmissa maissa taistellaan YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamisen puolesta. Kyläterveystyö vähentää lapsikuolemia ja ihmiskauppaa sekä parantaa lasten, odottavien äitien ja koko kylän terveyttä Aasian köyhimmissä maissa.

Työ on tuloksellista. Kambodzhassa tehdyn arvioinnin mukaan 175 kylässä oli kymmenen vuoden aikana tapahtunut kokonaisvaltainen muutos parempaan kyläkehitysohjelman myötä. Sairaudet, perheväkivalta ja ihmiskaupan uhka olivat vähentyneet, terveystieto lisääntynyt ja saatavilla oli puhdasta vettä ja parempaa ravintoa.

Lahjoituksilla on suuri vaikutus:
200 e Terveyskouluttaja yhdelle kylälle Kambodzhassa
40 e Puhdas juomavesi (vedensuodatin, koulutusta puhtaasta vedestä) yhdelle perheelle Kambodzhassa
10 e Terveystarkastus viidelle lapselle Nepalissa (lääkärintarkastus ja peruslääkkeet, kuten antibiootit)

LISÄTIETOJA: www.eväätelämään.fi

Fidan avustuspuhelin 0600-11515 (21,28 ? + pvm)

Fida International on vuonna 1927 perustettu Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, joka tekee työtä yli 60 maassa. Fidan tekemä työ vaikuttaa noin 2 miljoonan ihmisen elämään köyhissä maissa vuosittain. Fida on saanut ulkoministeriön kehitysyhteistyötukea jo vuodesta 1974 ja on yksi ministeriön kumppanuusjärjestöistä. Fidan suomalaiset työntekijät ulkomailla ja laaja kumppaniverkosto varmistavat avun tehokkaan ja luotettavan perillemenon.

Rukouksen- ja yhteyden illassa ke 12.6. klo 18 vierailee Vuokko Nyman Hattulasta.

Cccc 5. kesäkuuta 2013

Vuokko, lempinimeltään tumma Vuokko, on tehnyt pitkän päivätyön Jumalan valtakunnan työssä. Hän on erityisesti tunnettu rukouksen ihmisenä, evankelistana ja sielunhoitajana. Hänelle soittelee päivittäin kotiin Jumalallista apua elämäänsä tai sen vaikeisiin tilanteisiin kaipaavat ihmiset. Monet heistä ovat saaneet kokea kuinka Jumala on keskusteluissa ja rukouksessa kohdannut ja puhunut Pyhän Hengen voiman ja profeetallisen sanan kautta joka on annettu Vuokon palvelustyön kautta.

Vuokko on paljon kiertänyt maatamme pitäen tilaisuuksia. Tilaisuudet koostuvat sanan julistuksesta ja rukouspalvelusta. Vuokon sana on suoraan Jumalan sydämeltä, henkilökohtaista, kohti käypää ja siksi niin monet ovat saaneet pelastua, hengellisesti uudistua, virvoittua ja parantua sen kautta. Vuokko kuuluu niihin julistajiin jotka elävät sitä mitä puhuvat ja vuosikymmenten tuoman kokemuksen valossa hän kertoo hyvin konkreettisella tavalla Jumalan voimallisista teoista. Vuokkoa ympäröi oikein sellainen Pyhän Hengen murtava ilmapiiri, hän viipyy Herransa edessä. Hänelle puhelun soittaminen on monesti kuin soittaisi Taivaan rakastavalle Isälle.

Vuokko on yhtä paljon Herran palvelija niin arjessa kuin juhlassa ja siksi hänet tuntevat arvostavat häntä suuresti. Arvostus on ulottunut myös valtiotasolle Vuokolle myönnetyn kultaristisen Suomen Valkoisen Ritarikunnan 1. luokan mitalin muodossa, jonka presidentti Halonen luovutti hänelle. Hänestä on myös kirjoitettu kirja Antti Virolaisen toimesta. Kirja on nimeltään: Tumma Vuokko, pyykkituvasta sananjulistajaksi.

Viimeinen lantti -yhtye